Danışmanlık Türleri

İDEAM, aşağıdaki kapsamlarda danışmanlık verir :

 

Akademik Danışmanlık
  • Yapılmış ya da yapılacak Tez, Makale, Kitap vb. akademik nitelikli çalışmalara yöntem, tasarım, uygulama vb. konularda doğrulama ya da öneri niteliğinde verilen ve genellikle karşılıklı görüşme olmak üzere, kısa rapor formatında sonuçlandırılan danışmanlıklardır.

  • Orta Dönem: Daha ziyade, bir kısmı tamamlanmış çalışmalara yöntem ve analiz konularında verilen ve genellikle hazırlanan bir rapor ile sonuçlandırılan danışmanlıklardır.

  • Uzun Dönem: Araştırmacı tarafından gerçekleştirilecek bir araştırmanın başlangıcından sonuna kadar anket (araştırma) tasarımı, örneklem büyüklüğünün belirlenmesi, saha uygulaması, veri derlenmesi, istatistiksel analiz vb. konuları içerecek şekilde araştırmanın tüm aşamalarında yapılan akademik danışmanlıklardır.


Proje Danışmanlığı
  • Uzman Hizmeti: Ulusal ve Uluslararası uygulama projelerinin yanı sıra akademik projelere çalışmanın istatistik ile ilgili boyutlarında kısa, orta ve uzun dönem verilen uzman/uzmanlık biçimindeki danışmanlıklardır.

  • Proje Paydaşlığı: Ulusal ve Uluslararası uygulama projelerinin yanı sıra, akademik projelere özel sektör ya da akademik projenin asıl sahipleri ile paydaş olarak yer alınan ve ortaklaşa yürütülen kısa, orta ve uzun dönem paydaşlıklardır.

  • Proje Sahipliği: Ulusal ve Uluslararası uygulama projelerinin yanı sıra, akademik projelerin İDEAM olarak tek başına veya diğer disiplin alanlarından da (gerektiği durumda) uzmanların da yer aldığı ve bir takım olarak, İDEAM’ın sahipliği ve organizasyonunda yürütülen projelerdir.

 

background image