Eğitim Hizmetleri

İDEAM eğitim hizmetlerini aşağıdaki programlar çerçevesinde yürütür.

 

  • Öğrencilere Vaka Çalışmaları Eğitimi: İDEAM'ın paydaşı olan Üniversitemiz Fen Fakültesi İstatistik Bölümü öğrencilerin sınırlı bir kesimine İstatistik bilimi alanında teorik bilgiye dayalı istatistiksel yöntemler hakkında yeterli bilgi sahibi olduktan sonra, öğrendikleri teorik bilgilerin gerçek yaşam problemlerinde uygulama yeteneğini kazandırmak ve geliştirmek üzere Tıp, Mühendislik, Doğa Bilimleri, Sosyal Bilimler, İktisat, Finans, Sosyoloji vb. alanların verileri ve gerçek problemleri üzerinden vaka çalışmalarını (case studies) kapsayacak biçimde problem özetleme, problemi istatistik diline dönüştürme, bilgisayar ortamında uygun yöntemlerle çözümleme ve çözüm sonuçlarını profesyonel biçimde raporlama becerilerini kazandıracak kısa dönemli eğitim programıdır.

 

  • Modüler İstatistik Eğitimi: Araştırmacıların sıklıkla kullandığı istatistik yöntemlere ilişkin tematik ve hedef kitlesi üniversite içi ve dışı araştırmacılar olan kısa dönemli eğitim programlarıdır.

 

  • İstatistiksel Yazılım ve Programlama Eğitimi: İstatistiksel çözümlemelerde kullanılan hazır yazılımlar ve kodlamaya dayalı R, Python, Matlab gibi araçlara ilişkin hedef kitlesi üniversite içi ve dışı uygulamacılar olan kısa dönem modüler eğitim programıdır. 

 

  • Özel Nitelikli Eğitimler: Kamu ve özel sektörün özel talepleri doğrultusunda düzenlenecek istatistik yöntem ve çözümleme araçlarına ilişkin eğitim programıdır.

 

  • İşbaşı (Staj) Eğitimi: Hedef kitlesi, üniversite içi ve dışı istatistik, ekonometri gibi alanlarda öğrenim gören 3. ve 4. sınıf öğrenciler olan, İDEAM'da işbaşında staj niteliğindeki 1 ay süreli eğitim ve çalışma programıdır.
background image